Referanser – noen forskjellige prosjekter hvor kundene har lagt igjen en referanse, gå gjerne inn på prosjektene for flere bilder.

 

Huset fra Bonytt
Laila er akkurat passe sta
Takket være hennes innsats og samarbeidsevner med dyktige, lokale håndverkere og leverandører har vi fått et hus som passer oss godt og som vi stortrives i!
Det at hun ba oss, en siste gang,  å vurdere den planløsningen for huset som hun syntes var best mot den som vi hadde valgt, er vi veldig glade for i dag.
Det er lett å se i etterkant at man får mye igjen for å investere tid og penger i forkant av et prosjekt.
Vi anbefaler NYE ROM og Laila på det varmeste!

Hilsen
Dag og Bente Rian

 

Totalrenovering av enebolig
Etter å ha ervervet et hus fra ’80 årene var ønsket om å bygge om/pusse opp stort! Vi hadde noen få ideer om hvordan vi ville gå på oppgaven. Oppgaven innebar full ombygning av kjøkken, stue, gang, bad og soverom – alt fordelt over 240 kvm over 2 etasjer…

Etter innspill fra Laila ble det tegnet og tegnet – vi er imponert over hennes tålmodighet og løsningsorienterte vesen!

Å gå på et såpass stort prosjekt hadde selvsagt sine begrensninger i form av et økonomisk budsjett. Dette medførte lange og gode diskusjoner som bidro til at vi i dag føler at vi ”eier” mange av de løsningene som ble valgt. Laila var kjempeflink til å lytte og å hensynta våre ønsker. Det hun formidlet fra våre møter til tegnebrettet var imponerende. Og det å få kunne se hvordan ”fremtiden” ble ved bruk av tegneprogram som gav bilder i 3D, hjalp oss veldig til å ta de beslutningene vi var komfortable med.

Huset har selvbærende konstruksjon og mange av innerveggen ble tatt ned – så å si alle. Dette medførte at vi åpnet kjøkken og fikk satt inn en barløsning mot stuen, et hjørne i stuen ble tettet med skyvedør og gjort om til kontor. Vindfanget i gangen ble tatt ned og gangen ble åpnet. Gangen er i dag 25 kvm med et innfelt garderobeskap som rommer det meste – kjempedeilig. De tre soverommene + bad i 1 etg er nå bygget om til et master soverom med walk-in garderobe, et adskilt gjestetoalett og et stort og romslig bad.

I kjelleren ble det etablert to nye soverom, i tillegg til kjellerstue, et allrom, gjestesoverom og bad/vaskerom.

Vi trives særdeles godt i våre nye omgivelser. Foruten og være kjempefornøyd med Laila er vi mest imponert over at vi valgte å bruke ”utradisjonelle” farger og tapeter – det har gitt det hele et kjempeflott særpreg. MEN selvfølgelig er også dette takket være gode innspill fra Laila…

Laila fungerte også som prosjektleder og vi benyttet mange av hennes kontakter innen strøm og bygg generelt – alle meget flinke håndverkere innen sitt fag. Laila holdt en stram framdrift, alle tidsplaner ble fulgt og resultat ute ble ikke!
Werner Petersen

 

Et individualistisk bad
Jeg fikk drømmebadet!
Etter 20 år med blå respatex var det på tide å gjøre dyptgående endringer. Jeg hadde en uklar ide om et bad der man kunne fornye både kropp og sjel. Med plass til dusj, badekar, skap og vaskeavdeling på litt under 10 kvadratmeter – en utfordring i seg selv. Og jeg ønsket at det skulle være mitt prosjekt, ikke få servert en fancy designløsning uten egen innflytelse.

Sammen med Laila fra NYE ROM tegnet vi skisser og flytta rundt på elementer. Hun kom med helt nødvendige innspill om materialer, mål, farger, muligheter og alternative løsninger. Men var positiv til alle mine innfall og forslag, og lot meg være aktivt deltagende hele tiden. Planleggingsprosessen ble et morsomt, kreativt samarbeide, og jeg fikk et resultat der jeg har vært med på hver minste detalj. Under hele byggeprosessen fulgte hun tett opp, og støttet meg på endringsforslag jeg hadde underveis. Jeg hadde aldri følelsen av å ikke ha kontroll over prosjektet, og skryter på meg at badet er mitt egen design. Men uten hjelp fra Nye Rom hadde det ikke blitt så velfungerende, harmonisk og akkurat så avstressende som jeg ønsket meg.

Jeg får wow-kommentarer av absolutt alle som ser badet, og er kjempefornøyd, også med den daglige bruken. Dette var mitt først prosjekt sammen med Interiørarkitekt, og jeg ser absolutt nytten av å bruke profesjonell hjelp. Særlig når man også kan ha det så hyggelig mens det står på.

ANBEFALES VARMT til dere med blå respatexbad – og alle andre.

Elin Strandmyr

 

Bygårdsleilighet fra 1890
Jeg kontaktet NYE ROM i 2003 i forbindelse med kjøp av leilighet på St.Hanshaugen. Leiligheten på 64kvm var i en bygård fra 1898 og det var behov for total renovering. I utgangspunktet tok jeg kontakt for å få hjelp til å renovere badet. Men i løpet av prosessen foreslo Nye Rom på eget initiativ en endring av planløsningen som innebar utvidelse av baderom, flytting av kjøkken og flytting av et soverom.

På grunn av et begrenset budsjett var det bare mulig å pusse opp badet i første omgang. Nye Rom foreslo derfor at oppussingen ble gjort i 2 faser, der man først renoverte badet – men samtidig planla for renovering av resten av leiligheten på et senere tidspunkt. Denne helhetstenkningen på prosjektet viste seg senere å være svært smart fra et økonomisk ståsted.

Leiligheten ble derfor tegnet helt om – med en utvidelse av badet, samt at det ble laget opplegg til kjøkkenvask og oppvaskmaskin i forbindelse med flytting av rør. Badet er lite,- kun 4.5 kvm. Men det er imponerende hvor mye Nye Rom har fått inn på så liten plass. (vaskemaskin, ny varmtvannstan, stor dusjnisje og flere skap). Dette er i dag en løsning som fungerer særdeles godt. I tillegg oppdaget vi original teglstein på baksiden av vegg inn mot stue, og dette ble justert underveis og integrert som del av veggløsningen over vasken på badet, noe som gir et moderne og rustikt uttrykk. Både planløsning og materialvalg står seg svært godt ti år etter. Nye Rom påtok seg hele prosjekteringen, med utsendelse av anbud til ulike baderomsleverandører. Bad og Bygg ble engasjert til oppdraget og oppussingen ble gjennomført uten nevneverdige forsinkelser. Under hele prosjektet fulgte Nye Rom opp leverandøren jevnlig og foreslo nye løsninger etter hver som det oppstod uforutsette problemer. Badet var ferdig renovert i desember 2004 og både planløsning og materialvalg står seg svært god nesten 10 år senere.

Våren 2011 kontaktet jeg Nye Rom på ny for å gjennomføre fase 2 av prosjektet. Dette innebar flytting av kjøkken og soverom, fjerning av vegg mellom stue og spisestue, samt nytt elektrisk anlegg, innstallering av varmekabler i gulv og flytting av vegg i gang. Fordi det allerede var lagt opp rør for flytting av kjøkken i forbindelse med oppussingen i 2004- ble dette en relativt enkel affære som også økonomisk ble svært gunstig. Nye Rom kom også denne gang med originale og svært moderne forslag til løsninger, samt støtte til valg av kjøkken, benkeplater, fliser, fargevalg og parkettgulv. Nye Rom påtok seg også denne gang det totale prosjektansvaret for gjennomføringen og viste en imponerende evne til oppfølging både ovenfor leverandører og eier. Leiligheten ble totalrenovert på 8 uker. Og resultatet er fantastisk.

Ved å engasjere Nye Rom prosjektleder, samt å gi arkitekten frie tøyler i valg av farger og materialer, har leiligheten fått en helhet som gir en rolig og behagelig stemning. Samtidig kombinerer det moderne løsninger , med bygårdens originale elementer fra slutten av 1800-tallet.

Jeg vil med dette gi mine varmeste anbefalinger til deg som vurdere å benytte NYE ROM. Du vil få et svært erfaren interiørarkitekt med et sjeldent blikk for innovative løsninger som samtidig gir et elegant og moderne uttrykk. Samtidig evner Laila Søfting-O´Rourke med sitt behagelige vesen å lytte til dine behov og spesielle ønsker. Det eneste rådet jeg vil gi er å lytte til denne erfarne interiørarkitektens forslag, ettersom hun har et blikk for helheten i prosjektet og det alltid har vist seg at hennes forslag er de beste når det hele er ferdigstilt.

Tusen takk for all god hjelp!
Vennlig hilsen Hanne

Edit